Pečeně na majoránce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečeně na majoránce
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36477 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
8 g | Kmín drcený |
10 g | Majoránka |
120 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
1200 g | Vepřová pečeně |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 196,1mg |
Draslík | 795,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová pečeně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Pečeně na majoránce postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme a vložíme do sádlem vymazaného pekáče. Posypeme kmínem, osolíme, polijeme rozpuštěným sádlem. Pečeme pozvolna v troubě na mírno, podléváme výpekem, podle potřeby vodou. Postupně přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a čerstvou majoránku, dopečeme doměkka. Maso nakrájíme na plátky a rozložíme na mísu. |