Plody moře s červenou kari omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plody moře s červenou kari omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36481 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
6 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citronová tráva |
2 polévková lžíce | Kari pasta |
2,5 dl | Kokosové mléko |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
500 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Vývar rybí |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 131,3mg |
Draslík | 543,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová tráva, Kokosové mléko, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Vývar rybí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Krevety tygří - loupané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Plody moře s červenou kari omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou jarní cibulku. Stonek citronové šťávy rozdrtíme, kořen zázvoru oloupeme a nakrájíme, přidáme rozdrcený stonek a nastrouhaný kořen zázvoru, thajskou červenou kari pastu, kokosové mléko a rybí vývar do woku a rozehřejeme téměř do bodu varu. |
2 | Oloupané krevety přidáme do woku s pokrájeným koriandrem a povaříme 5 minut. |
3 | Okamžitě podáváme. |