Video recept

Králík na medu a tymiánu

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Králík na medu a tymiánu 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 36487

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
800 g Králičí maso
2 polévková lžíce Med včelí
15 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
150 ml Voda pitná
200 ml Víno jablečné
3 polévková lžíce Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 336kJ
7% Sacharidy 25 g
37% Tuky 28 g
25% Sodík 491 mg
78% Bílkoviny 44 g

Králík na medu a tymiánu postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a máslo. Vložíme omyté, na kostky nakrájené králičí maso a po všech stranách je osmažíme. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a smažíme ještě 2 minuty. Přidáme rozdrcený česnek, za stálého míchání krátce osmahneme, vlijeme jablečný cidr a přivedeme k varu. Přilijeme vodu (nebo vývar), vsypeme lístky tymiánu, osolíme a opepříme. Pod pokličkou zvolna povaříme asi 20 minut.

2

Na menší pánvi nasucho opražíme na proužky nakrájenou slaninu. Vyjmeme ji na papírovou utěrku.

3

Do omáčky ke králíkovi vmícháme med a hořčici. Těsně před podáváním přidáme zakysanou smetanu, promícháme a necháme jen dojít k varu.

4

Králičí maso upravíme na talíře a ozdobíme slaninou.

5

Vhodnou přílohou jsou široké nudle.

Poznámka

Cidr je kvašené jablečné víno.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept