Dušené skopové řízky na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené skopové řízky na zelenině
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36489 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
200 g | Cibule |
6 g | Pepř černý mletý |
1200 g | Skopová kýta |
100 g | Slanina vepřová |
20 g | Sůl |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 16,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Skopová kýta, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené skopové řízky na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso nakrájíme na slabší plátky a naklepeme. Oloupané brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, nakrájenou slaninu necháme vyškvařit. Do kastrolu klademe střídavě vrstvu brambor, cibule a masa, každou vrstvu osolíme, opepříme a zalijeme vypečenou slaninou. První a poslední vrstvu by měly tvořit brambory. Vrstvy zalijeme vývarem a pozvolna zakryté dusíme 2 hodiny, až je maso měkké. |