Roláda ze skopového masa s hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda ze skopového masa s hořčicí
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3649 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
600 g | Skopové maso přední |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 140,8mg |
Draslík | 795,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Petržel kořen, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Skopové maso přední, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Roláda ze skopového masa s hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, naklepeme. Hořčicí potřeme plátky masa, osolíme je a opepříme. |
2 | Na malé kousky nakrájíme cibuli, mrkev a petržel, petrželovou nať posekáme. Smícháme vše s olejem a maso směsí potřeme. |
3 | Srolujeme plátky a zpevníme nití. |
4 | Na rozpáleném másle je osmahneme, poté podlijeme vínem a vodou, dusíme hodinu. |
5 | Maso vyjmeme, omáčku procedíme a povaříme. Nakonec přilijeme smetanu. |