Jednoduchý recept

Vepřový bůček pečený

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřový bůček pečený 5 1
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 365

Ingredience

2 g Kmín celý
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Sůl
1000 g Vepřový bok
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 193kJ
0% Sacharidy 1 g
71% Tuky 53 g
60% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 10 g

Vepřový bůček pečený postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček opláchneme, mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vznikajícím výpekem a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova.

2

Ke konci pečení obrátíme bůček kůží nahoru a kůži na několika místech nařízneme a dopečeme, aby byla křupavá. V průběhu pečení bůček v tučných částech propichujeme.

3

Upečený bůček vyjmeme a část vypečené šťávy slijeme a necháme stranou.

4

Zbylou šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.

5

Ke konci varu ji přisolíme, nakonec ji procedíme a vlijeme do ní vypečené sádlo.

6

Krátce převaříme.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vepřový bůček pečený
Pečený vepřový bůček dělám ráda, jen mi trošku zapáchá ta kůže (teď mi hospodyňky prominou a muži také, protože je to jistě jejich oblíbená pochoutka) a občas ji odříznu.. Nejlepší bůček je domácí, ale dostanu se k němu jen ojediněle, takže mě zachraňuje pojízdný rozvoz masa a i tentokrát jsem udělala dobře, že jsem si tam bůček koupila a podle tohoto receptu ho připravila. Chutnal celé naší rodině a dostává od nás pět hvězdiček. Bůček byl měkoučký, šťavnatý, prostě jedna báseň.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept