Recept

Dušené skopové na rajčatech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 36500

Ingredience

50 g Celer bulvový
20 g Cukr krupice
30 g Mouka pšeničná hladká
50 g Mrkev kořen
1 dl Olej rostlinný
6 g Paprika mletá sladká
50 g Petržel kořen
60 g Protlak rajčatový
600 g Rajčata
1400 g Skopová kýta
150 g Slanina vepřová
2 dl Smetana 12% (konzumní)
90 g Sůl
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
Na marinádu
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
100 g Mrkev kořen
1 dl Ocet kvasný lihový
100 g Petržel kořen
10 g Sůl
3 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 997kJ
4% Sacharidy 13 g
95% Tuky 71 g
202% Sodík 4 g
41% Bílkoviny 23 g

Dušené skopové na rajčatech postup přípravy receptu:

1

Skopové maso vložíme do keramické nádoby, obložíme nastrouhanou kořenovou zeleninou, česnekem a cibulí, zalijeme vodou s octem a solí a necháme 2 dny marinovat.

2

Uleželé maso vyjmeme, očistíme od zeleniny, prošpikujeme polovinou slaniny a potřeme solí, paprikou a prolisovaným česnekem. Druhou polovinu slaniny vyškvaříme na pánvi, vložíme maso a opečeme ze všech stran. Potom přendáme do kastrolu včetně vypečené slaniny, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, trochu oleje, podlijeme vodou a dusíme zakryté pozvolna asi hodinu a půl, podle potřeby podléváme. Přidáme nakrájená rajčata a dusíme ještě půl hodiny, až je maso dokonale měkké. Maso vyjmeme, šťávu scedíme, do čisté omáčky přidáme protlak a smetanu s moukou. Povaříme, případně dosolíme, dosladíme. Maso nakrájené na plátky vrátíme do omáčky a podáváme s vhodnou přílohou.

Poznámka

Maso je nutné nechat 2 dny uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept