Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 36504

Ingredience

40 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
13 g Kypřicí prášek do pečiva
2 dl Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
80 g Máslo čerstvé
200 g Ořechy vlašské
250 g Smetana 33% (šlehačka)
80 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,002 kcal
Kilojoule 4 193kJ
27% Sacharidy 96 g
84% Tuky 63 g
16% Sodík 329 mg
33% Bílkoviny 19 g

Kynuté kremrole postup přípravy receptu:

1

Do hrníčku nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vykynout. V misce vyšleháme sádlo s máslem, přidáme cukr, žloutek, sůl, mouku, vylijeme kvásek a rukama anebo v kuchyňském robotu vypracujeme tuhé těsto, které dáme na teplé místo 30 minut vykynout. Na moukou posypaný vál vyjmeme těsto z mísy a vyválíme z něho plát, ze kterého nakrájíme tenké pásky silné 1 cm a dlouhé 6 cm, namotáme je na máslem potřené trubičkové formičky, skládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je rozšlehaným bílkem, obalíme v pomletých ořeších a pečeme v předehřáté troubě dozlatova přibližně 20 minut. Upečené pocukrujeme a naplníme vyšlehanou šlehačkou.

Poznámka

Kremrole servírujeme studené, naskládané na ozdobném talíři, můžeme ještě polít čokoládovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept