Bramborové lívance s mákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové lívance s mákem
Bramborové lívance s mákem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 36512 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené |
80 g | Cukr moučkový |
160 g | Mák mletý |
60 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 52,9mg |
Draslík | 751,6mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborové lívance s mákem postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno, vložíme do mísy, přisypeme mouku, špetku soli, přidáme vejce a vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme ho na tenký plát, ze kterého vykrajujeme lívance. |
2 | V pánvi s nepřilnavým povrchem opečeme lívance po obou stranách nasucho, hotové je potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým mákem a moučkovým cukrem. Zavineme jako palačinky, rozdělíme na talíře a podáváme jako moučník. |