Recept

Valašské pečené kuře se žampiony

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 36518

Ingredience

1 polévková lžíce Kerblík
100 g Klobása uzená
1 kávová lžička Kmín drcený
3 kávová lžička Koření grilovací
1,2 kg Kuře
100 g Moravské uzené maso
200 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
0,5 polévková lžíce Sůl
3 špetka Sůl mořská
5 dl Voda pitná
2 ks Česnek
4 ks Šalotka
130 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,298 kcal
Kilojoule 5 430kJ
11% Sacharidy 39 g
126% Tuky 95 g
34% Sodík 683 mg
130% Bílkoviny 73 g

Valašské pečené kuře se žampiony postup přípravy receptu:

1

Kuře dobře omyjeme a rozporcujeme. Každý díl osolíme (asi 0.5 lžíce celkem), posypeme grilovacím kořením, drceným kmínem a dáme do pekáče. Kuře obložíme plátky másla (150 g), podlijeme 2-3 dl vody a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 220 °C přibližně 50-60 minut za častého polévání výpekem. Během pečení přilijeme k výpeku asi 1-2 dl vody.

2

Mezitím očistíme a omyjeme šalotku, žampiony, česnek a kerblík. Šalotku a žampiony pokrájíme na plátky. Česnek prolisujeme. Kerblík pokrájíme nadrobno. Moravské uzené pokrájíme na malé kostky, klobásu nakrájíme na kolečka. Omytá rajčata rozkrájíme na čtvrtky.

3

V pánvi na másle (50 g) podusíme šalotku, pak k ní přidáme žampiony, posolíme je a posypeme pepřem a krátce dozlatova osmažíme. Přidáme moravské maso s klobásou, rajčata, promícháme a vše společně dusíme asi 5 minut. Před koncem přimícháme kerblík.

4

Upečené kuře dáme na talíře, ozdobíme dušenou směsí se žampiony a podáváme.

Poznámka

K valašskému pečenému kuřeti podáváme vařené brambory nebo dušenou rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept