Dukátové buchtičky z bramborového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dukátové buchtičky z bramborového těsta
Dukátové buchtičky z bramborového těsta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 36529 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
30 g | Cukr moučkový |
30 g | Droždí |
20 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko plnotučné |
130 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Povidla jablková |
15 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 79,2mg |
Draslík | 723,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 323,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cukr moučkový, Droždí, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Povidla jablková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dukátové buchtičky z bramborového těsta postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme a rozmačkáme na kaši. Do vlažného mléka rozdrolíme droždí a necháme na teplém místě vzejít. |
2 | Brambory promícháme s moukou, přilijeme kvásek, přidáme vejce, cukr a vypracujeme těsto, které necháme chvilku kynout. |
3 | Z těsta vytvarujeme přibližně stejně velké kuličky, každou pomažeme rozpuštěným máslem a jednu vedle druhé vyskládáme na vymazaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny. Minutu před koncem pečení polijeme buchtičky hrnkem plnotučného mléka, rychle vrátíme do trouby a necháme mléko odpařit. |
4 | Hotové buchtičky rozdělíme na talíře a doplníme jablečnými povidly. |