Koblihy z bramborového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koblihy z bramborového těsta
Koblihy z bramborového těsta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 36538 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené |
5 g | Citronová kůra |
120 g | Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
40 g | Droždí |
30 g | Mandle mleté |
200 g | Marmeláda meruňková |
70 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
20 ml | Rum |
80 g | Sádlo škvařené |
60 g | Šlehačka ve spreji |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 99,6mg |
Draslík | 786,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 101,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 121,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Citronová kůra, Droždí, Rum, Sádlo škvařené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Šlehačka ve spreji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr práškový s vanilkovou příchutí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Koblihy z bramborového těsta postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno. Vložíme do mísy, přisypeme mouku, cukr, strouhanou citronovou kůru, drcené mandle, přidáme vejce, máslo, droždí a rum. Vypracujeme těsto, ze kterého odtrháváme kousky o velikosti menších koblih, v dlani uválíme dokulata, palcem uděláme dovnitř hlubší důlek, naplníme meruňkovou marmeládou, otvor uzavřeme a koblihy dáme na teplé místo vykynout. |
2 | Vykynuté koblihy smažíme v rozpáleném sádle z obou stran dozlatova, na ubrousku osušíme a rozdělíme na talířky, zdobíme šlehačkou. |