Pohanka dušená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohanka dušená
Pohanka dušená
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 36542 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
300 g | Pohanka |
100 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 165,0mg |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 52,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pohanka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohanka dušená postup přípravy receptu:
1 | Pohanku spaříme horkou vodou, slaninu nakrájíme na malé kostičky. |
2 | Do hrnce nasypeme slaninu, rozškvaříme, jakmile pustí tuk, přidáme pohanku, krátce orestujeme, zalijeme vodou, osolíme a dusíme asi 20 minut. |
3 | Slijeme případnou přebytečnou vodu a můžeme podávat. |
Poznámka
Dušenou pohanku podáváme jako přílohu k různým masům.