Jednoduchý recept

Králík po valašsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 36550
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
3 ks Cibule
150 g Hříbky čerstvé
800 g Králičí maso
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
400 g Rýže dušená
60 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
23 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 211kJ
9% Sacharidy 32 g
31% Tuky 23 g
31% Sodík 629 mg
82% Bílkoviny 46 g

Králík po valašsku postup přípravy receptu:

1

Maso z mladého králíka (hrudí, plec) odblaníme, vykostíme, omyjeme a naporcujeme. Každou porci osolíme, posypeme pepřem, pálivou a sladkou paprikou a odložíme asi na 20 minut do chladničky.

2

Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Hříbky nakrájíme na plátky. Slaninu pokrájíme na malé kostičky. Petrželku omyjeme, lístky otrháme a odložíme na ozdobu.

3

V hrnci rozpálíme olej, dáme na něj slaninu a když se začne smažit, přidáme cibuli s česnekem. Podusíme ji, přidáme hříbky, kmín, bobkový list, promícháme a vše krátce smažíme. Po 5-7 minutách přidáme porce králíka a osmažíme je z každé strany dozlatova. Potom přilijeme 2-3 dl vody a pod pokličkou dusíme asi 35 minut. Občas promícháme. Když je králík měkký, šťávu podle chuti dochutíme solí.

4

Porce masa rozdělíme na talíře, přiložíme dušenou rýži, kterou polijeme (i maso) šťávou s houbami, rýži ozdobíme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept