Jednoduchý recept

Bramboráky obložené chřestem a šunkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36551

Ingredience

1 kg Brambory
500 g Chřest zelený
1 kostka Cukr kostkový
1 kávová lžička Kmín drcený
30 g Křen
1 polévková lžíce Majoránka
200 ml Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
8 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 968kJ
12% Sacharidy 42 g
4% Tuky 3 g
7% Sodík 139 mg
19% Bílkoviny 11 g

Bramboráky obložené chřestem a šunkou postup přípravy receptu:

1

Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě s kouskem másla a kostkou cukru, necháme na sítku okapat.

2

Oloupané syrové brambory nastrouháme, vylijeme z nich šťávu a přilijeme k nim teplé mléko, přidáme mouku, utřený česnek, vejce, mletý kmín, sůl a pepř a ze smesi vymícháme těsto, ze kterého usmažíme bramboráky.

3

Teplé bramboráky potřeme jablečným křenem, potom na bramboráky rozdělíme plátky šunky a na šunku narovnáme kousky okapaného chřestu.

4

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept