Jednoduchý recept

Marinované kuřecí kousky s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36557

Ingredience

88 g Anglická slanina
500 g Chřest zelený
2 kávová lžička Estragon
2 kávová lžička Kerblík
600 g Kuřecí stehna
250 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř bílý
2 kávová lžička Petržel - nať
8 ks Rajčata
100 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
200 ml Víno bílé
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 800 kcal
Kilojoule 3 345kJ
6% Sacharidy 22 g
84% Tuky 63 g
31% Sodík 621 mg
60% Bílkoviny 34 g

Marinované kuřecí kousky s chřestem postup přípravy receptu:

1

Maso: Smícháme olej, balzamikový ocet a mletý pepř a v této směsi obalíme plátky z kuřecích stehen. Ve směsi necháme maso marinovat asi 1 hodinu.

2

Chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru, vínem a citrónovou šťávou. Potom chřest vybereme děrovanou vařečkou a necháme vychladit.

3

Do marinovaných plátků kuřecích stehen zabalíme okapaný chřest, plátky svineme do závitů a zajistíme párátkem. Závitky narovnáme do zapékací mísy, na každý svazek dáme sušené rajče, zalijeme omáčkou a dáme zapéct do zapékací mísy. Podáváme horké.

4

Omáčka:

5

Šalotku nasekáme nadrobno a ve směsi balzamikového octa a vína vaříme tak dlouho, až zbydou z tekutiny jen asi 3 lžíce. V těch rozmícháme žloutky a za stálého míchání přiléváme rozpuštěné máslo. Omáčku ochutíme solí a pepřem, přisypeme nasekané bylinky a strouhaný sýr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept