Pečený králík v hořčičné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený králík v hořčičné omáčce
Pečený králík v hořčičné omáčce
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36563 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
9 stroužek | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
2,5 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 dl | Hovězí vývar základní |
2 ks | Králík hřbet |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Šalotka |
2 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
60 g | Špek |
2 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Sůl mořská |
5 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 33,5mg |
Draslík | 816,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 8,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Šalotka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř 4 barev, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králík hřbet, Špek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pečený králík v hořčičné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Anglickou slaninu (50 g) pokrájíme na hranolky. 60 g špeku pokrájíme na kostičky. Česnek očistíme a 6 stroužků rozpůlíme. 3 stroužky česneku s očištěnou šalotkou pokrájíme nadrobno. |
2 | Hřbety z mladých králíků odblaníme, omyjeme, prošpikujeme slaninou a česnekem. Každou porci osolíme, posypeme silně čerstvě pomletým pepřem 4 barev. |
3 | V pekáči rozškvaříme slaninu a králičí hřbety s česnekem orestujeme z každé strany dozlatova. Přilijeme červené víno, pekáč zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C doměkka přibližně 35-40 minut. Během pečení maso podléváme a otáčíme. |
4 | Upečené maso vyjmeme z pekáče, vykostíme a nakrájíme na plátky. |
5 | Do výpeku dáme šalotku, přimícháme hořčici a dusíme za občasného promíchání přibližně 15 minut. Cibule se musí rozvařit. |
6 | Kysanou smetanu zředíme studeným hovězím vývarem, ochutíme pepřem, 2 špetkami mořské soli a přimícháme do omáčky. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem, povaříme 1-2 minuty, maso vložíme zpět, krátce povaříme (1-2 minuty) a podáváme. |
Poznámka
Ke králíkovi v hořčičné omáčce podáváme uvařené těstoviny podle vlastního výběru.