Jednoduchý recept

Pečený králík v hořčičné omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36563

Ingredience

50 g Anglická slanina
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Cukr krupice
1 dl Hovězí vývar základní
2,5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
2 ks Králík hřbet
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
2 kávová lžička Sůl
2 špetka Sůl mořská
5 dl Víno červené
9 stroužek Česnek
4 ks Šalotka
60 g Špek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 399kJ
14% Sacharidy 49 g
37% Tuky 28 g
35% Sodík 703 mg
17% Bílkoviny 10 g

Pečený králík v hořčičné omáčce postup přípravy receptu:

1

Anglickou slaninu (50 g) pokrájíme na hranolky. 60 g špeku pokrájíme na kostičky. Česnek očistíme a 6 stroužků rozpůlíme. 3 stroužky česneku s očištěnou šalotkou pokrájíme nadrobno.

2

Hřbety z mladých králíků odblaníme, omyjeme, prošpikujeme slaninou a česnekem. Každou porci osolíme, posypeme silně čerstvě pomletým pepřem 4 barev.

3

V pekáči rozškvaříme slaninu a králičí hřbety s česnekem orestujeme z každé strany dozlatova. Přilijeme červené víno, pekáč zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C doměkka přibližně 35-40 minut. Během pečení maso podléváme a otáčíme.

4

Upečené maso vyjmeme z pekáče, vykostíme a nakrájíme na plátky.

5

Do výpeku dáme šalotku, přimícháme hořčici a dusíme za občasného promíchání přibližně 15 minut. Cibule se musí rozvařit.

6

Kysanou smetanu zředíme studeným hovězím vývarem, ochutíme pepřem, 2 špetkami mořské soli a přimícháme do omáčky. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem, povaříme 1-2 minuty, maso vložíme zpět, krátce povaříme (1-2 minuty) a podáváme.

Poznámka

Ke králíkovi v hořčičné omáčce podáváme uvařené těstoviny podle vlastního výběru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept