Pečený králík v hořčičné omáčce

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Anglickou slaninu (50 g) pokrájíme na hranolky. 60 g špeku pokrájíme na kostičky. Česnek očistíme a 6 stroužků rozpůlíme. 3 stroužky česneku s očištěnou šalotkou pokrájíme nadrobno.
  • 2
    Hřbety z mladých králíků odblaníme, omyjeme, prošpikujeme slaninou a česnekem. Každou porci osolíme, posypeme silně čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
  • 3
    V pekáči rozškvaříme slaninu a králičí hřbety s česnekem orestujeme z každé strany dozlatova. Přilijeme červené víno, pekáč zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C doměkka přibližně 35-40 minut. Během pečení maso podléváme a otáčíme.
  • 4
    Upečené maso vyjmeme z pekáče, vykostíme a nakrájíme na plátky.
  • 5
    Do výpeku dáme šalotku, přimícháme hořčici a dusíme za občasného promíchání přibližně 15 minut. Cibule se musí rozvařit.
  • 6
    Kysanou smetanu zředíme studeným hovězím vývarem, ochutíme pepřem, 2 špetkami mořské soli a přimícháme do omáčky. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem, povaříme 1-2 minuty, maso vložíme zpět, krátce povaříme (1-2 minuty) a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.