Jednoduchý recept

Rožnovské plněné kapsy s Nivou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36569

Ingredience

250 g Ananas
900 g Broskve
150 g Celer řapíkatý
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
700 g Kuřecí prsa
160 g Máslo bylinkové
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 dl Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka sojová pikantní
1 kávová lžička Pepř citronový
250 g Pórek
240 g Sýr Niva (Rokfór)
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 899 kcal
Kilojoule 3 760kJ
12% Sacharidy 44 g
54% Tuky 40 g
83% Sodík 2 g
97% Bílkoviny 54 g

Rožnovské plněné kapsy s Nivou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Rozkrojíme je tak, že je hluboko v polovině rozřízneme - utvoříme kapsu. Ještě je mírně naklepeme, aby byly větší. Osolíme je, opepříme citronovým pepřem a potřeme ostrou sójovou omáčkou z každé strany.

2

V misce vyšleháme sýr Nivu s bylinkovým máslem. Kompotované broskve a kompotovaný ananas scedíme, šťávu zachytíme, ovoce necháme odkapat. Odložíme 4 půlky broskví a 8 kostiček ananasu. Zbylé ovoce pokrájíme na drobné kostičky a smícháme s vyšlehanou Nivou. Směsí potom naplníme kuřecí kapsy, okraje připevníme párátkem. Kuřecí prsa obalíme zlehka v hladké mouce.

3

Omyjeme 4 snítky kopru (1/2 lžíce) a řapíkatý celer s pórkem. Kopr odložíme na ozdobu a celer s pórkem pokrájíme na tenké nudličky. V pánvi rozpálíme olej (0.5 dl) a maso osmažíme pod pokličkou z obou stran dozlatova.

4

V druhé pánvi rozpálíme máslo, na něm zpěníme pórek s celerem a když se zelenina začne smažit, přimícháme k ní 2-3 lžíce z vyšlehané Nivy, pánev zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme asi 3-5 minut.

5

Maso dáme na talíře, přelijeme omáčkou, na každou porci dáme půlku broskve a kostičky ananasu, ozdobíme snítkou kopru a podáváme.

Poznámka

Ke kuřecím kapsám podáváme hranolky, opékané brambory nebo chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept