Vejce s holandskou omáčkou

40 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
71 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
415 mg
Cukr
609 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ugrilujeme slaninu, aby byla křupavá. Uchováme v teple.
  • 2
    Poloviny žemlí smažíme pod grilem ze strany řezu. Uložíme tak, aby nevychladly.
  • 3
    Holandská omáčka: do malého hrnce nalijeme citronovou šťávu a vinný ocet, přidáme žloutky a metlou vyšleháme do lehké pěny.
  • 4
    Ve vodní lázni šleháme, až omáčka zhoustne. Postupně přidáváme rozehřáté máslo a opět šleháme, aby omáčka zůstávala hustá. Osolíme a opepříme, udržujeme v teple.
  • 5
    Ztracená vejce: v hrnci povaříme vodu s octem. Teplotu snížíme a do mírně vroucí vody vložíme pomocí lžíce rozklepnuté vejce. Vaříme
  • 6
    4 minuty. Potom vejce pomocí děrované naběračky vyjmeme. Nerovné okraje odkrojíme.
  • 7
    Poloviny žemlí potřeme máslem a položíme na vyhřáté talíře. Na každou klademe plátek slaniny, ztracené vejce a vše přelijeme omáčkou. Servírujeme, zdobíme petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.