Jednoduchý recept

Rožnovské zlaté pentličky - minutka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36572

Ingredience

400 g Kuřecí prsa
těstíčko
2 špetka Chilli koření mleté
1,5 dl Mléko plnotučné
110 g Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 dl Olej slunečnicový
100 g Sýr Gouda 45%
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 775kJ
7% Sacharidy 25 g
26% Tuky 19 g
33% Sodík 654 mg
64% Bílkoviny 36 g

Rožnovské zlaté pentličky - minutka postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky (asi 3 x 3 cm, dlouhé přibližně 5 cm).

2

Připravíme pikantní těstíčko: očištěný česnek prolisujeme a dáme do mísy. Přidáme vejce, mléko, sůl, chilli, hladkou mouku a nastrouhaný sýr. Vše promícháme, pak vyšleháme, vzniklé těstíčko nesmí být moc řídké.

3

Pokrájené maso obalíme v těstíčku a necháme v míse odležet asi 10 minut, aby maso natáhlo - jak sůl, tak česnek.

4

v hlubší pánvi rozpálíme asi 1.5 dl oleje a kousky obaleného masa usmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, dáme na mísu pokrytou papírovým ubrouskem. "Pentličky" necháme odkapat z oleje a podáváme.

Poznámka

Rožnovské pentličky podáváme s čerstvou zeleninou a chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept