Jednoduchý recept

Rýže basmati s kuřecím masem a hráškem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36573

Ingredience

1 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Cibule
200 g Hrášek
200 g Kuřecí prsa
4 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
1 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
250 g Rýže Basmati
200 g Sójové výhonky
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 415kJ
8% Sacharidy 30 g
19% Tuky 14 g
10% Sodík 197 mg
46% Bílkoviny 26 g

Rýže basmati s kuřecím masem a hráškem postup přípravy receptu:

1

Rýži basmati uvaříme a necháme dojít pod poklicí nebo utěrkou.

2

Kuřecí maso opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na kousky.

3

Potom připravíme zeleninu. Lusky hrachu a chilli papričky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na rozpáleném oleji osmahneme připravené maso, které jsme ochutili ústřicovou omáčkou a pastou sambal oelek.

4

Osmažené maso dáme stranou pánve.

5

Jako další osmahneme hrachové lusky a chilli papričky. Smažíme několik minut, potom ke směsi přidáme uvařenou rýži a sójové klíčky. Vše promícháme a prohřejeme.

6

V nádobce rozšleháme 2 syrová vejce a nalijeme k rýžové směsi. Ještě pár minut dusíme.

7

Rýži s masem podáváme posypanou smaženou cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept