Jednoduchý recept

Florentinská vejce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36581

Ingredience

150 g Cibulka jarní
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
4 ks Vejce slepičí
250 g Špenát listový čerstvý
Omáčka
250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 g Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
3 g Pepř cayenský
3 g Pepř černý mletý
175 g Sýr Čedar
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 816kJ
4% Sacharidy 13 g
42% Tuky 32 g
52% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 27 g

Florentinská vejce postup přípravy receptu:

1

Omytý špenát asi 2 minuty podusíme, až změkne. Necháme jej okapat a dáme stranou.

2

Omáčka:v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a průběžně promícháváme, necháme 1 minutu osmahnout. Postupně přilijeme mléko, mícháme a vaříme do zhoustnutí.

3

Přidáme strouhaný čedar, kajenský pepř, muškátový oříšek, podle chuti osolíme a opepříme. Udržujeme v teple.

4

Smícháme špenát, kolečka cibulky, smetanu, podle chuti osolíme, opepříme a postavíme stranou.

5

Ztracená vejce: v hrnci povaříme vodu s octem. Stáhneme oheň a do mírně vroucí vody vložíme pomocí lžíce rozklepnuté vejce. Vaříme 4 minuty. Potom vejce děrovanou naběračkou vyjmeme.

6

Směs špenátu a cibule rozdělíme do 4 vyhřátých žáruvzdorných misek. Na ni klademe ztracená vejce, která zalijeme sýrovou omáčkou.

7

Omáčku posypeme parmezánem, misky umístíme 7 cm pod horký gril. Pokrm je hotový, když je celý prohřátý, sýr se roztavil a zbarvil dozlatova. Ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept