Krůtí roláda s hlívou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí roláda s hlívou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36583 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
2 ks | Cibule |
400 g | Hlíva ústřičná |
750 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Provensálské koření |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
1 dl | Víno bílé |
4,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 147,4mg |
Draslík | 686,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Krůtí prsa, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí roláda s hlívou postup přípravy receptu:
1 | Hlívu ústřičnou omyjeme a pokrájíme na proužky. Cibuli drobně nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej, cibuli zpěníme, přimícháme hlívu, osolíme mořskou solí, posypeme pepřem a smažíme dozlatova, přibližně 8 minut. |
2 | Krůtí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na velký plát. Zlehka jej naklepeme, osolíme (přibližně 0.5 lžíce), opepříme bílým pepřem a provensálským kořením. |
3 | Na plát masa rozložíme polovinu plátků anglické slaniny, na ni rozetřeme osmažené houby a maso stočíme do rolády. Celou roládu opatrně zabalíme do dlouhých plátků anglické slaniny a pak ji převážeme silnější nití. |
4 | V pekáči rozpálíme olej, položíme na ni roládu a osmažíme ji z každé strany dozlatova. Pak přilijeme 2-3 dl vody a 1 dl vína. Zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 45 minut. Během pečení roládu poléváme výpekem a podle potřeby dolijeme horkou vodu (1-1.5 dl). |
5 | Upečenou měkkou roládu zbavíme opatrně nití, rozkrájíme na porce, dáme na mísu, do malé misky dáme šťávu zvlášť a podáváme. |
Poznámka
Krůtí roládu s hlívou ústřičnou podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.