Jednoduchý recept

Vepřová kýta pečená po selsku

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřová kýta pečená po selsku 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (30%)
ID receptu: 366
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Sádlo škvařené
25 g Sůl
750 g Vepřová kýta
700 ml Voda pitná
25 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 271 kcal
Kilojoule 1 133kJ
1% Sacharidy 4 g
28% Tuky 21 g
51% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 15 g

Vepřová kýta pečená po selsku postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu opláchneme, potřeme česnekem utřeným se solí, vložíme do pekáče na cibuli nakrájenou na plátky, přidáme sádlo a podlijeme vodou.

2

Za občasného přelévání vznikající šťávou a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova. Maso podle potřeby obracíme a dbáme, aby se cibule nepřipálila.

3

Upečenou kýtu vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme.

4

Ke konci varu šťávu přisolíme, nakonec ji procedíme a krátce převaříme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřová kýta pečená po selsku
Mám ráda takto připravené maso např. ke špenátu nebo k zelí a kapustě. Na jednu porci ale dávám více masa, 100 až 120 g. Ale pro menší jedlíky je tato porce dostatečná. Za mě palec nahoru. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept