Hovězí polévka s masovo-sýrovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s masovo-sýrovými knedlíčky
Hovězí polévka s masovo-sýrovými knedlíčky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 36610 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
25 g | Anglická slanina |
1 ks | Celer bulvový |
200 g | Hovězí maso mleté |
2 l | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Špenát listový čerstvý |
55 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
55 g | Sýr Parmezán |
3 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 156,4mg |
Draslík | 814,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer bulvový, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Pažitka, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí polévka s masovo-sýrovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Špenát očistíme, opláchneme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Na mírném ohni povaříme 10 minut. Poté špenát necháme okapat a najemno nakrájíme. |
2 | Do mísy dáme pokrájený špenát, slaninu, mleté hovězí maso, parmezán, strouhanku, máslo, vejce, sůl a pepř a vypracujeme hmotu, ze které poté tvoříme knedlíčky. |
3 | Do vařícího hovězího vývaru vložíme na kolečka nakrájenou mrkev a celer a přidáme knedlíčky. Hrnec zakryjeme pokličkou a necháme 15 minut vařit. Poté polévku rozdělíme do připravených talířů a posypeme nasekanou pažitkou. |