Fu yong krevety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fu yong krevety
Fu yong krevety
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36616 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Koření pěti vůní |
225 g | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
2 kávová lžička | Sezam - semena |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 365,7mg |
Draslík | 133,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej rostlinný, Olej sezamový, Sezam - semena, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní, Krevety tygří - loupané, Mrkev kořen, Omáčka sojová světlá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fu yong krevety postup přípravy receptu:
1 | V pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme do něj nastrouhanou mrkev a chvilku smažíme. Mrkev shrneme k jedné straně woku a do volného prostoru vlijeme rozšlehaná vejce. Smažíme 2 minuty za opatrného míchání. Přimícháme krevety, koření pěti vůní a sójovou omáčku. Povaříme 3 minuty. |
2 | Hotový pokrm přendáme na talíře, posypeme nasekanou jarní cibulkou, sezamovými semínky a pokapeme sezamovým olejem. |
3 | Ihned podáváme. |