Humr s mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humr s mangem
Humr s mangem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 36623 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Limetka |
40 ml | Limetková šťáva |
250 g | Mango |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
30 g | Sýr Parmezán |
90 ml | Víno bílé |
800 g | Humr |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 263,9mg |
Draslík | 684,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetka, Limetková šťáva, Mango, Sýr Parmezán, Víno bílé, Humr mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Humr s mangem postup přípravy receptu:
1 | Z humřích ocásků vyjmeme maso. Maso rozřízneme podélně na dvě poloviny, ty dáme řezem nahoru do nízké zapékací mísy. |
2 | V hrnci svaříme víno a zprudka je necháme vyvařit asi na 2 lžíce. |
3 | Do hrnce vlijeme smetanu a směs vaříme, až je krémovitě hustá. Přimícháme kostičky manga, limetkovou kůru a šťávu. |
4 | Omáčkou přelijeme humra, vše posypeme strouhaným parmezánem a dáme na 20 minut zapéci do trouby předehřáté na 220 °C. Servírujeme teplé. |