Recept

Hostýnské kuře s hříbky

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hostýnské kuře s hříbky 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36624

Ingredience

400 g Chléb konzumní
200 g Hříbky čerstvé
250 g Klobása ostravská
2 kávová lžička Kmín drcený
1 ks Kuře
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
0,5 polévková lžíce Sůl
2 dl Voda pitná
4 stroužek Česnek
4 ks Šalotka
80 g Máslo tradiční

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 870 kcal
Kilojoule 3 640kJ
12% Sacharidy 43 g
72% Tuky 54 g
20% Sodík 390 mg
93% Bílkoviny 52 g

Hostýnské kuře s hříbky postup přípravy receptu:

1

Omyté kuře rozporcujeme. Porce osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a dáme do pekáče, do kterého jsme na dno dali plátky slaniny.

2

Kuře obložíme plátky másla (50 g), přilijeme vodu a upečeme ho v troubě při 220°C dozlatova. Maso během pečení otáčíme, poléváme výpekem, pečeme přibližně 45-55 minut.

3

Očištěnou šalotku pokrájíme na kroužky. Čisté a omyté hříbky nakrájíme na plátky asi 3-4 cm silné. Klobásu nakrájíme na kolečka. Oloupaný česnek utřeme.

4

Upečené maso vyjmeme, dáme do mísy a zakryjeme, abychom ho uchovali teplé.

5

Do výpeku přidáme máslo, šalotku, hříbky a klobásu. Promícháme s utřeným česnekem, pekáč zakryjeme poklicí a v troubě dusíme asi 10 minut.

6

V topinkovači si připravíme z chleba topinky.

7

Na talíře rozdělíme porce upečeného kuřete, které obložíme hříbky, šalotkou a klobásou. Podáváme s topinkami.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Hostýnské kuře s hříbky
Moc dobré kuřátko, jde podávat jak s opečeným chlebem, tak i s bramborami. Všechny suroviny dávají jídlu fajn chuť, hříbky jde v nouzi zaměnit za žampiony. Kdo nemá rád česnek, tak ho vynechá. Pekla jsem jen při nižší teplotě, zhruba 170 - 180°C a maso jsem neotáčela. I ingrediencích je uvedeno na 10 porcí 1,25 ks kuřete, což se mi zdá málo, leda že by byli opeřenci trochu větší. Za mě palec nahoru.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept