Salát s rejnokem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s rejnokem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 36635 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Avokádo |
1 ks | Bobkový list |
100 g | Čekanka |
30 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
90 g | Krabí maso mražené |
125 g | Krevety tygří - loupané |
6 ks | Pepř černý celý |
15 g | Petržel - nať |
160 g | Rajčata |
500 g | Rejnok křídlo |
100 g | Roketa |
100 g | Salát kadeřavý |
150 ml | Vývar rybí |
Zálivka | |
---|---|
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 g | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana zakysaná 14% |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 68,5mg |
Draslík | 941,6mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Bobkový list, Čekanka, Cibule, Citronová šťáva, Pepř černý celý, Rajčata, Vývar rybí, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krabí maso mražené, Krevety tygří - loupané, Petržel - nať, Rejnok křídlo, Roketa, Salát kadeřavý, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát s rejnokem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vývarem, kouskem cibule, celým pepřem, 10 ml citronové šťávy a bobkovým listem dáme rejnoka. Přivedeme k varu, zakryjeme a 10-15 minut udržujeme těsně pod bodem varu. Po 5 minutách přidáme krevety a krabí maso. Když rejnok celý zmatní a zpevní, stáhneme hrnec z plotny. |
2 | Maso vyndáme, necháme mírně zchladnout, potom jej nakrájíme na středně velké kousky, které necháme úplně vychladnout. |
3 | Zálivka: do misky dáme smetanu a citronovou šťávu, dochutíme pepřem a solí. Zamícháme. |
4 | Talíře poklademe listy kadeřavého salátu, čekanky a rokety. Rozpůlíme, vypeckujeme a oloupeme avokádo a potřeme ho zbylou citronovou šťávou. Nakrájíme ho na podélně plátky, které ve tvaru vějíře vyrovnáme na listy salátu. Přidáme nudličky rajčat, rejnoka, krevety a krabí maso. Salát přelijeme zálivkou, ozdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme. |