Hřebenatky s chřestem
35 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
 - 45gramůMáslo čerstvé
 - 3stroužkyČesnek
 - 750gramůHřebenatka
 - 40mililitrůRajčatová šťáva
 - 15gramůPetržel - nať
 - 15gramůEstragon
 - 5gramůSůl
 - 3gramyPepř černý mletý
 - 1litrVoda pitná
 - 1lžíceCitronová šťáva
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce si nalijeme vodu, dáme do něj pařáček a chřest uvaříme v páře doměkka. Nakrájíme jej a dáme stranou.
 - 2Rozehřejeme máslo, přidáme drcený česnek a 1 minutu jej smažíme. Vložíme nakrájené hřebenatky a průběžně promícháváme 1 minutu zahříváme, až na dotek ztuhnou. Přidáme chřest a ještě 3 minuty zahříváme. Směs vyjmeme z hrnce děrovanou naběračkou.
 - 3Do hrnce vložíme zbytek másla, citronovou šťávu, petrželovou nať, estragon, dochutíme pepřem a solí. Mícháme, až se máslo rozehřeje. Ochuceným máslem přelijeme hřebenatky, chřest a servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.