Recept

Išelské dortíčky s ořechovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36655
Kategorie: Cukroví

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
70 g Cukr moučkový
20 g Kakao
40 g Mandle
140 g Máslo čerstvé
210 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Ořechy vlašské
100 g Poleva čokoládová
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Vanilka mletá
Na plech
10 g Máslo čerstvé
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
Krém
100 g Cukr moučkový
20 g Džem rybízový
150 g Ořechy lískové pražené
1 kávová lžička Rum
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 548kJ
16% Sacharidy 57 g
53% Tuky 40 g
1% Sodík 29 mg
19% Bílkoviny 11 g

Išelské dortíčky s ořechovým krémem postup přípravy receptu:

1

Na vál nasypeme mouku, kakao, vanilku, moučkový cukr, skořici, strouhanou citronovou kůru a nastrouhané mandle. Přidáme rozsekané máslo, vypracujeme těsto a na chladném místě necháme cca 30 min odpočinout.

2

Ztuhlé těsto vyválíme na plát, koblihovým kroužkem vykrájíme kolečka, rozložíme na vymazaný a vysypaný plech a v rozpálené troubě upečeme dozlatova.

3

Mezitím si připravíme oříškový krém - smícháme cukr se žloutky a vanilkou a třeme cca 10 minut. Přidáme rum, džem a pražené ořechy. Důkladně promícháme.

4

Rozehřejeme si čokoládovou polevu.

5

Na polovinu upečených koleček rozetřeme oříškový krém, druhou polovinu přelijeme čokoládovou polevou a ozdobíme půlkou vlašského ořechu. Poté kolečka spojíme, vložíme do papírových košíčků a když poleva ztuhne, můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept