Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 36683

Ingredience

1 polévková lžíce Chilli koření mleté
1 kávová lžička Kmín mletý
20 ml Limetková šťáva
1200 g Mušle slávky
4 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
350 g Rajčata
5 g Sůl
600 ml Vývar rybí
4 stroužek Česnek
Pesto
10 g Chilli paprička
80 g Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 369kJ
5% Sacharidy 16 g
19% Tuky 14 g
93% Sodík 2 g
58% Bílkoviny 33 g

Pikantní slávky postup přípravy receptu:

1

Pesto: lístky koriandru rozmixujeme spolu s olivovým olejem, česnekem a zelenou chilli papričkou. Podle chuti osolíme, opepříme a odložíme stranou.

2

Rozehřejeme olej, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, drcený česnek a 8 minut za občasného zamíchání zahříváme, až směs zhoustne. Přimícháme papriku, chilli koření a mletý kmín.

3

Vložíme mušle, 1 minutu je mícháme s ostrou kořeněnou směsí, potom přilijeme vývar. Hrnec zakryjeme poklicí a asi 12 minut mušle zvolna vaříme, než se otevřou; hrncem často třeseme. Odstraníme mušle, které se neotevřely.

4

Děrovanou naběračkou přemístíme mušle do vyhřáté mísy. Vývar přelijeme do menšího hrnce a vaříme, až se asi polovina vyvaří. Přidáme šťávu z limetky, dochutíme pepřem a solí a omáčkou přelijeme mušle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept