Jednoduchý recept

Vepřová plec pečená po selsku

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřová plec pečená po selsku 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 367

Ingredience

200 g Cibule
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Sůl
750 g Vepřová plec
700 ml Voda pitná
25 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 209 kcal
Kilojoule 873kJ
1% Sacharidy 4 g
20% Tuky 15 g
51% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Vepřová plec pečená po selsku postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec opláchneme, potřeme česnekem rozetřeným se solí, vložíme do pekáče na cibuli nakrájenou na plátky a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vznikající šťávou a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova. Maso podle potřeby obracíme a dbáme, aby se cibule nepřipálila.

2

Upečenou plec vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a rozmícháme. Zalijeme vodou a nejméně 20 minut vaříme vzniklou šťávu.

3

Ke konci varu ji přisolíme, procedíme a krátce převaříme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřová plec pečená po selsku
Opět jedno jídlo známé z jídelen a meníčkových restaurací. Podávala jsem s kysaným zelím a bramborovým knedlíkem. Masa jsem použila více než uvádí recept, na jednu porci cca 120 g, ale pro menší jedlíky stačí, jak je uvedeno v receptu. Když se přidá malinko více cibule nebo i česneku, tak se tím nic nezkazí. Šťávu jsem nakonec přecedila. Doporučuji a dávám palec nahoru.smile
 
brezinajindra@seznam.cz
Vepřová plec pečená po selsku
velmi dobréblink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept