Recept

Saltimbocca z telecích jater

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 36710

Ingredience

10 dkg Anglická slanina
1 ks Cibule
1 l Hovězí vývar základní
750 g Játra telecí
100 g Máslo čerstvé
8 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže loupaná
100 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán
12 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 759 kcal
Kilojoule 3 175kJ
17% Sacharidy 63 g
50% Tuky 37 g
36% Sodík 720 mg
72% Bílkoviny 40 g

Saltimbocca z telecích jater postup přípravy receptu:

1

V zapékací míse rozpálíme 3 lžíce oleje, přidáme cibuli a česnek a za stálého míchání orestujeme.

2

Přidáme rýži a šafrán a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a vše promícháme. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.

3

Připravíme si kousky jater, na každý položíme lístek šalvěje a obalíme anglickou slaninou, kterou připevníme párátkem.

4

Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a játra opečeme z každé strany 2 minuty. Pánev zakryjeme a játra udržujeme v teple.

5

Do rýže přimícháme ementál a máslo. Dochutíme solí a pepřem.

6

Na připravené talíře dáme kopečky rizota a na ně rozdělíme kousky jater zabalené ve slanině.

Poznámka

Podáváme s teplým italským chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept