Recept

Koňské řízky v paprikové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 270 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 36716

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
800 g Koňské maso
30 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
2 g Nové koření celé
0,5 dl Ocet kvasný lihový
10 g Paprika mletá sladká
100 g Petržel kořen
2 dl Smetana 12% (konzumní)
100 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 319kJ
2% Sacharidy 8 g
66% Tuky 49 g
29% Sodík 584 mg
42% Bílkoviny 24 g

Koňské řízky v paprikové omáčce postup přípravy receptu:

1

Maso naložíme do strouhané kořenové zeleniny, přidáme bobkový list, nové koření, papriku a zalijeme svařenou vodou se solí a octem. Necháme marinovat 2 dny.

2

Maso vyjmeme, očistíme od zeleniny, nakrájíme na plátky, osolíme a opaprikujeme. Opečeme na rozpáleném sádle z obou stran a přendáme do kastrolu. Na pánvi osmažíme cibuli nadrobno a i s tukem ji přidáme do kastrolu. Podlijeme vodou a zakryté dusíme na mírném ohni 4 hodiny, občas maso otočíme a podléváme vodou. Když je maso měkké, zahustíme šťávu moukou s paprikou, zalijeme smetanou a povaříme.

Poznámka

Maso je nutné nechat marinovat aspoň 2 dny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept