Pohankové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankové knedlíky
Pohankové knedlíky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 36726 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
15 g | Kopřiva |
400 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pohanková |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 445,9mg |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 64,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopřiva, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pohanková, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pohankové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme pohankovou mouku, zalijeme horkým mlékem a promícháme. Přisypeme hrubou mouku, trochu posekané kopřivy a prohněteme. |
2 | V pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme do mísy. Vypracujeme tuhé těsto, ze kterého tvoříme menší knedlíky. |
3 | Knedlíky vhodíme do osolené vroucí vody a pozvolna vaříme asi 20 minut. |
4 | Podáváme jako přílohu k pečeným masům. |