Jednoduchý recept

Pohankový nákyp

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 36737

Ingredience

50 g Cukr moučkový
200 g Jablka
200 ml Mléko polotučné
80 g Máslo čerstvé
300 g Pohanka
1 ks Vejce slepičí
200 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 359kJ
22% Sacharidy 79 g
30% Tuky 22 g
1% Sodík 21 mg
21% Bílkoviny 12 g

Pohankový nákyp postup přípravy receptu:

1

Pohanku zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Švestky rozpůlíme, vypeckujeme, jablka zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo.

2

Pekáček vymažeme kouskem másla, vložíme do něj třetinu scezené pohanky, na ni položíme polovinu jablek a švestek, zakryjeme druhou třetinou pohanky, opět položíme vrstvu jablek a švestek a zakryjeme třetí třetinou pohanky. Dáme zapéct do vyhřáté trouby asi na 10 minut, vyndáme pekáček z trouby, v mléce rozmícháme cukr a rozkvedláme vejce, zalijeme celý povrch pohanky, polijeme třemi lžícemi rozpuštěného másla a vrátíme do trouby. Pečeme ještě 45 minut. Nákyp naporcujeme, rozdělíme na talířky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept