Recept

Koláčky z karamelizovaných jablek a mandlí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 36740

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
1 ks Vaječný žloutek slepičí
náplň
1 polévková lžíce Cukr krupice
115 g Cukr třtinový
3 ks Jablka
2 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
115 g Mandle mleté
2 polévková lžíce Sirup javorový
1 kávová lžička Tresť vanilková
4 ks Vejce slepičí
300 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 752 kcal
Kilojoule 3 146kJ
21% Sacharidy 76 g
58% Tuky 44 g
5% Sodík 105 mg
28% Bílkoviny 16 g

Koláčky z karamelizovaných jablek a mandlí postup přípravy receptu:

1

Mouku, máslo a cukr zpracujeme v robotu na drobenku. Přidáme žloutky a znovu prošleháme. Na pracovní ploše těsto vyválíme a vyložíme jím kulaté koláčové formy o průměru 10cm. Uložíme na 30 minut do chladničky.

2

Potom na těsto položíme pečicí papír, zatížíme fazolemi a korpusy pečeme 10 minut ve středně vyhřáté troubě. Vyjmeme, papír s fazolemi odstraníme a pečeme ještě 5 minut.

3

Příprava náplně: Vejce, zakysanou smetanu, javorový sirup, třtinový cukr, likér, vanilkovou tresť a mleté mandle prošleháme. Vlijeme na prochladlé korpusy, navrch rozložíme oloupaná, na plátky nakrájená jablka a posypeme cukrem.

4

Pečeme ještě 20 minut. Koláčky podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept