Koláčky z karamelizovaných jablek a mandlí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláčky z karamelizovaných jablek a mandlí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 36740 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
125 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
náplň | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
115 g | Cukr třtinový |
3 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
115 g | Mandle mleté |
2 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
4 ks | Vejce slepičí |
300 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 276,0mg |
Draslík | 413,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Cukr třtinový, Jablka, Sirup javorový, Tresť vanilková, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Likér mandlový - Amaretto, Mandle mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koláčky z karamelizovaných jablek a mandlí postup přípravy receptu:
1 | Mouku, máslo a cukr zpracujeme v robotu na drobenku. Přidáme žloutky a znovu prošleháme. Na pracovní ploše těsto vyválíme a vyložíme jím kulaté koláčové formy o průměru 10cm. Uložíme na 30 minut do chladničky. |
2 | Potom na těsto položíme pečicí papír, zatížíme fazolemi a korpusy pečeme 10 minut ve středně vyhřáté troubě. Vyjmeme, papír s fazolemi odstraníme a pečeme ještě 5 minut. |
3 | Příprava náplně: Vejce, zakysanou smetanu, javorový sirup, třtinový cukr, likér, vanilkovou tresť a mleté mandle prošleháme. Vlijeme na prochladlé korpusy, navrch rozložíme oloupaná, na plátky nakrájená jablka a posypeme cukrem. |
4 | Pečeme ještě 20 minut. Koláčky podáváme studené. |