Koláčky z karamelizovaných jablek a mandlí

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
44 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku, máslo a cukr zpracujeme v robotu na drobenku. Přidáme žloutky a znovu prošleháme. Na pracovní ploše těsto vyválíme a vyložíme jím kulaté koláčové formy o průměru 10cm. Uložíme na 30 minut do chladničky.
  • 2
    Potom na těsto položíme pečicí papír, zatížíme fazolemi a korpusy pečeme 10 minut ve středně vyhřáté troubě. Vyjmeme, papír s fazolemi odstraníme a pečeme ještě 5 minut.
  • 3
    Příprava náplně: Vejce, zakysanou smetanu, javorový sirup, třtinový cukr, likér, vanilkovou tresť a mleté mandle prošleháme. Vlijeme na prochladlé korpusy, navrch rozložíme oloupaná, na plátky nakrájená jablka a posypeme cukrem.
  • 4
    Pečeme ještě 20 minut. Koláčky podáváme studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.