Jednoduchý recept

Rendlík s olihněmi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36742

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kg Olihně
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 špetka Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2,5 dl Voda pitná
1,5 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 309kJ
5% Sacharidy 19 g
6% Tuky 5 g
23% Sodík 454 mg
72% Bílkoviny 41 g

Rendlík s olihněmi postup přípravy receptu:

1

Olihně nakrájíme na 1 cm široké kroužky a chapadla na 5 cm dlouhé proužky. V ohnivzdorném rendlíku rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme olihně a smažíme 10 minut, přidáme pokrájenou červenou papriku, víno, vodu, rozmarýn a přivedeme do varu. Pod pokličkou dusíme 45 minut.

2

Vyhodíme snítky rozmarýnu, přidáme pokrájená rajčata, sůl, pepř, rajčatový protlak a papriku mletou. Vaříme 60 minut.

3

Přidáme omáčku a promícháme. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept