Jednoduchý recept

Krupice se sladkou polevou

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Krupice se sladkou polevou 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 36744

Ingredience

80 g Cukr krupice
5 g Hřebíček
40 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
150 g Pšeničná krupice
5 g Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 441kJ
16% Sacharidy 57 g
15% Tuky 11 g
4% Sodík 72 mg
9% Bílkoviny 5 g

Krupice se sladkou polevou postup přípravy receptu:

1

Vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme špetku soli, za stálého míchání přisypeme krupici a pozvolna vaříme.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme tmavší jíšku. Přilijeme k ní hrnek vody, rozmícháme, povaříme, až vznikne hladká tekutina. Přidáme do ní hřebíček, skořici a cukr. Povaříme asi 15 minut, vyndáme hřebíčky a odstavíme.

3

Uvařenou krupici rozdělíme na talíře a polijeme sladkou omáčkou.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Krupice se sladkou polevou
Tato krupička je sice chuťově zajímavá, ale že bych si ji dělala víckrát to asi ne. Ale třeba vám naopak bude chutnat. Recept je to rychlý, jen pozor, krupice vařená ve vodě mi rychleji ztuhla, než když ji dělám v mléce.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept