Jehněčí kotleta na rozmarýnu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotleta na rozmarýnu
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 36745 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
12 stroužek | Česnek |
1 kg | Jehněčí maso |
300 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 133,3mg |
Draslík | 324,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kukuřice cukrová nakládaná, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotleta na rozmarýnu postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky, rozmixujeme a vložíme do hrnce. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme na mírném ohni. Osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn, poté odstavíme. |
2 | Do kotlety uděláme nožem zářezy a do každého vložíme stroužek česneku. |
3 | V zapékací míse rozpálíme olej, vložíme do ní kotletu a zprudka ze všech stran opečeme. Přidáme rozmixovaná rajčata, zapékací misku přiklopíme víkem a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia, pečeme 90 minut. Těsně před dopečením přidáme kukuřici a pečeme ještě asi 10 minut. Poté ihned podáváme. |
Poznámka
Jako příloha se hodí opečené brambory.