Jednoduchý recept

Olihně s ústřicovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36753

Ingredience

1 špetka Cukr moučkový
60 g Fazolové lusky zelené
1,5 dl Olej rostlinný
450 g Olihně
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
5 polévková lžíce Vývar rybí
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 182 kcal
Kilojoule 763kJ
2% Sacharidy 6 g
12% Tuky 9 g
13% Sodík 250 mg
32% Bílkoviny 18 g

Olihně s ústřicovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rozřízneme podélně olihně středem těla. Maso položíme řezem nahoru, narovnáme a vyřízneme do něj mřížkový vzor.

2

V misce smícháme ústřicovou omáčku, cukr, sójovou omáčku, rozetřený česnek a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Omáčku dáme stranou na později.

3

Olej rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme olihně a smažíme, dokud se plátky olihní nestočí. Poté je vyndáme a necháme okapat. Z woku vylijeme olej, necháme pouze 2 lžíce a přidáme zelené fazolky, zázvor a minutu smažíme. Do woku vrátíme olihně, zalijeme je omáčkou a horkým rybím vývarem. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

4

Poté okamžitě podáváme.

Poznámka

Horký rybí vývar.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept