Recept

Gratinované cannelloni s mletým jehněčím masem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 36754
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

250 g Cannelloni
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 g Jehněčí maso mleté
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
150 g Špenát mražený
1 špetka Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)
50 g Sýr Parmezán
1 ks Vejce slepičí
Rajská omáčka
1 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
380 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
70 g Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
50 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 886kJ
17% Sacharidy 60 g
45% Tuky 34 g
33% Sodík 665 mg
65% Bílkoviny 37 g

Gratinované cannelloni s mletým jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Náplň: Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájený česnek, cibuli a osmahneme. Přidáme špenát a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Pánev odstavíme a špenátovou směs odložíme stranou do misky.

2

Mleté jehněčí maso orestujeme na pánvi na oleji. Poté maso přidáme ke špenátové směsi, posypeme nastrouhaným ementálem, přidáme smetanu a vejce. Směs dochutíme oreganem, solí, pepřem a důkladně promícháme.

3

Připravíme cannelloni a do každého válečku dáme trošku náplně.

4

Rajská omáčka: Na pánvi rozpálíme olivový olej a krátce na něm orestujeme na kostičky nakrájenou parmskou šunku, přidáme cibuli, česnek a za občasného míchání necháme zesklovatět. Parmskou šunku zaprášíme moukou a restujeme ještě 1 minutu.

5

Přidáme rajčatový protlak, dochutíme bazalkou, majoránkou, solí a pepřem. Přidáme masový vývar a přivedeme k varu. Omáčku povaříme asi 10 minut.

6

Do vymazané zapékací misky nalijeme trošku rajčatové omáčky. Na ni položíme naplněné cannelloni a přelijeme zbývající omáčkou.

7

Posypeme nastrouhaným parmazánem, poklademe plátky másla a v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia pečeme 30 minut.

8

Po upečení ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept