Video recept

Terinka z červeného ovoce

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Terinka z červeného ovoce 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36755

Ingredience

140 g Borůvky
2 polévková lžíce Citronová šťáva
75 g Cukr krupice
225 g Jahody zahradní
225 g Maliny
115 g Rybíz červený
90 ml Sirup bezinkový
1000 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 147 kcal
Kilojoule 615kJ
10% Sacharidy 36 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 11 mg
4% Bílkoviny 2 g

Terinka z červeného ovoce postup přípravy receptu:

1

V kastrole svaříme cukr se 450ml vody (asi 2 minuty). Po mírném vychladnutí vmícháme bezinkový sirup a citronovou šťávu.

2

Želatinu vsypeme do misky s trochou teplé vody a necháme 2 minuty bobtnat. Misku postavíme do větší nádoby z vroucí vodou a želatinu mícháme, až se rozpustí. Vmícháme do svařeného sirupu.

3

Formu o objemu 900g postavíme do pekáče a kolem upěchujeme nadrcený led a přilijeme trochu vody.

4

Dno formy posypeme omytými malinami, které přelijeme trochou sirupu. Necháme ztuhnout. Potom přisypeme omytý rybíz a omyté borůvky, přelijeme částí sirupu a necháme ztuhnout. Nakonec posypeme omytými, na čtvrtky nakrájenými jahodami a přelijeme zbylým sirupem. Vložíme i s pekáčem do chladničky nejméně na 3 hodiny.

5

Před podáváním terinku krátce postavíme do horké vody a vyklopíme. Můžeme podávat ozdobenou ovocem, šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept