Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
35 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a omyjeme brambory. Nastrouháme je a v míse smícháme s rozetřeným česnekem, 2 lžičkami soli, 1 lžičkou černého pepře, vejci a strouhankou. Těsto dobře promícháme.
  • 2
    Očištěné a omyté pravé hříbky pokrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo a houby usmažíme dozlatova. Smažíme přibližně 7-10 minut. Houby osolíme podle chuti (asi 0.5 lžičky), posypeme drceným kmínem a černým pepřem (0.5 lžičky). Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a přimícháme k hříbkům.
  • 3
    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrojíme v polovině tak, že si utvoříme kapsu.
  • 4
    Maso dáme do igelitového sáčku a přes sáček ho zlehka naklepeme. Pak kuřecí kapsy osolíme (přibližně 2 lžičky) a opepříme 1 lžičkou bílého pepře.
  • 5
    Řízky naplníme houbami, kraje zachytíme párátky a obalíme v hladké mouce.
  • 6
    V hlubší a větší pánvi rozpálíme 0.5-1 dl oleje. Řízky namočíme do těstíčka a usmažíme z obou stran do zlatohněda. Teplotu po chvilce snížíme, smažíme pomaleji, aby se mohlo propéct maso v těstíčku. Dáváme pozor, aby se nepřipálilo.
  • 7
    Usmažené řízky vyjmeme a odložíme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 24. 9. 2015
Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku
Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku chtějí více naklepat, mně se to moc nepovedlo 😋, takže jsem je měla po naplnění poněkud vyšší, ale dělala jsem je na mírném plamenu, takže i tak byla šťavnatá a chutnala výborně. 😉