Recept

Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36763

Ingredience

300 g Brambory
300 g Hříbky čerstvé
1 kávová lžička Kmín drcený
700 g Kuřecí prsa
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř bílý
1,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
6 polévková lžíce Strouhanka
4,5 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 994kJ
7% Sacharidy 24 g
24% Tuky 18 g
65% Sodík 1 g
96% Bílkoviny 54 g

Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme brambory. Nastrouháme je a v míse smícháme s rozetřeným česnekem, 2 lžičkami soli, 1 lžičkou černého pepře, vejci a strouhankou. Těsto dobře promícháme.

2

Očištěné a omyté pravé hříbky pokrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo a houby usmažíme dozlatova. Smažíme přibližně 7-10 minut. Houby osolíme podle chuti (asi 0.5 lžičky), posypeme drceným kmínem a černým pepřem (0.5 lžičky). Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a přimícháme k hříbkům.

3

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrojíme v polovině tak, že si utvoříme kapsu.

4

Maso dáme do igelitového sáčku a přes sáček ho zlehka naklepeme. Pak kuřecí kapsy osolíme (přibližně 2 lžičky) a opepříme 1 lžičkou bílého pepře.

5

Řízky naplníme houbami, kraje zachytíme párátky a obalíme v hladké mouce.

6

V hlubší a větší pánvi rozpálíme 0.5-1 dl oleje. Řízky namočíme do těstíčka a usmažíme z obou stran do zlatohněda. Teplotu po chvilce snížíme, smažíme pomaleji, aby se mohlo propéct maso v těstíčku. Dáváme pozor, aby se nepřipálilo.

7

Usmažené řízky vyjmeme a odložíme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku
Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku chtějí více naklepat, mně se to moc nepovedlo tongue, takže jsem je měla po naplnění poněkud vyšší, ale dělala jsem je na mírném plamenu, takže i tak byla šťavnatá a chutnala výborně. blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept