Jednoduchý recept

Žloutkové věnečky s krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36779

Ingredience

0,4 l Mléko plnotučné
220 g Mouka pšeničná hrubá
110 g Máslo čerstvé
4 ks Vejce slepičí
Krém
100 g Cukr vanilka
0,3 l Mléko plnotučné
30 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Rum
4 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
20 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 723kJ
11% Sacharidy 40 g
28% Tuky 21 g
3% Sodík 53 mg
24% Bílkoviny 14 g

Žloutkové věnečky s krémem postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu dáme mléko a máslo a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit. Necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a důkladně umícháme.

2

Těsto vložíme do kornoutu s trubičkou a na vymazaném plechu vytvoříme věnečky. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Ještě teplé rozkrojíme a necháme vychladnout.

3

Pomocí kornoutu věnečky naplníme žloutkovým krémem, složíme na sebe a pocukrujeme.

4

Na krém vmícháme mouku do mléka, vložíme do vodní lázně a vaříme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout, přidáme žloutky, vanilkový cukr a znovu mícháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Přimícháme želatinu namočenou ve vodě a po vychladnutí přilijeme rum.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept