Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36783

Ingredience

150 g Anglická slanina
3 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
150 g Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř citronový
150 g Strouhanka
2 špetka Sůl
1 kávová lžička Sůl mořská
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřové kotlety
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 890 kcal
Kilojoule 3 725kJ
8% Sacharidy 28 g
89% Tuky 67 g
67% Sodík 1 g
77% Bílkoviny 43 g

Vepřový řízek naruby postup přípravy receptu:

1

Z omyté a osušené kotlety bez kosti nakrájíme 4 řízky. Naklepeme je, osolíme mořskou solí, posypeme citronovým pepřem a rozetřeným česnekem.

2

Očistíme cibule a pokrájíme na kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na plátky.

3

Vejce v misce vyšleháme s 2 špetkami soli a plnotučnou hořčicí. Do druhé misky si připravíme strouhanku. V pánvi si rozpálíme olej.

4

Řízky nejdříve obalíme ve strouhance, pak ve vajíčku a zprudka je z obou stran osmažíme dozlatova.

5

2 usmažené řízky položíme do zapékací misky. Na ně položíme anglickou slaninu a cibuli (od obojího poloviční množství). Na tuto vrstvu položíme zbývající 2 řízky, rozložíme na ně zbytek cibule a nakonec plátky slaniny. Zapékací misku s řízky dáme do předehřáté trouby a pečeme při 220 °C přibližně 20–25 minut.

Poznámka

Řízky naruby podáváme s bramborovou kaší, kterou ozdobíme usmaženou cibulí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept