Jednoduchý recept

Olihně křupavé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36786

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
6 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
450 g Olihně
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 744kJ
4% Sacharidy 16 g
6% Tuky 4 g
12% Sodík 246 mg
32% Bílkoviny 18 g

Olihně křupavé postup přípravy receptu:

1

Z olihní odstraníme chapadla, těla po délce rozřízneme a položíme je, aby se narovnala. Do každého kusu vyřízneme mřížkový vzor a každý rozdělíme na čtyři části.

2

V misce smícháme solamyl, chilli, sůl, pepř a směs dáme do igelitového sáčku, přidáme kousky olihní a protřeseme sáčkem, aby se olihně obalily.

3

Rozehřejeme podzemnicový olej v předehřátém woku, přidáme olihně a smažíme 2 minuty. Poté je vyndáme a necháme okapat.

4

Olihně rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept