Olihně křupavé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olihně křupavé
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36786 |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
6 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
450 g | Olihně |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 262,1mg |
Draslík | 284,7mg |
Vláknina | 132,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Olej arašídový (podzemnicový), Olihně, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Olihně křupavé postup přípravy receptu:
1 | Z olihní odstraníme chapadla, těla po délce rozřízneme a položíme je, aby se narovnala. Do každého kusu vyřízneme mřížkový vzor a každý rozdělíme na čtyři části. |
2 | V misce smícháme solamyl, chilli, sůl, pepř a směs dáme do igelitového sáčku, přidáme kousky olihní a protřeseme sáčkem, aby se olihně obalily. |
3 | Rozehřejeme podzemnicový olej v předehřátém woku, přidáme olihně a smažíme 2 minuty. Poté je vyndáme a necháme okapat. |
4 | Olihně rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |