Vepřový bůček nadívaný
115 min.
Ingredience
- 1gramMuškátový květ
 - 500mililitrůVoda pitná
 - 1000gramůVepřový bok
 - 80gramůMáslo čerstvé
 - 1gramPepř černý mletý
 - 10gramůSůl
 - 10gramůPetržel - nať
 - 2gramyKmín celý
 - 200mililitrůMléko polotučné
 - 120gramůVejce slepičí
 - 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 150gramůŽemle tuková
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
62 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
157 mg
Cukr
97 mg
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček zbavíme žeberních kostí, opláchneme jej a podélně prořízneme kapsu pro náplň.
 - 2Žemli nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Máslo vyšleháme se žloutky, přidáme pepř a květ, jemně sekanou petrželovou nať, navlhčenou žemli, osolíme a vmícháme tuhý sníh z bílků.
 - 3Připravený bůček nádivkou naplníme, uzavřeme jehlicí nebo špejlí, maso osolíme a okmínujeme. Vložíme je do pekáče kůží na rozsekané kosti, podlijeme vodou a zvolna doměkka a dozlatova pečeme. Během pečení přeléváme maso šťávou a podléváme vodou.
 - 4Před koncem pečení bůček obrátíme, nakrájíme kůži na proužky a dopečeme.
 - 5Upečené maso vyjmeme, vysmahneme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme.
 - 6Před koncem varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.