Vepřový bůček nadívaný

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
62 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
157 mg
Cukr
97 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček zbavíme žeberních kostí, opláchneme jej a podélně prořízneme kapsu pro náplň.
  • 2
    Žemli nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Máslo vyšleháme se žloutky, přidáme pepř a květ, jemně sekanou petrželovou nať, navlhčenou žemli, osolíme a vmícháme tuhý sníh z bílků.
  • 3
    Připravený bůček nádivkou naplníme, uzavřeme jehlicí nebo špejlí, maso osolíme a okmínujeme. Vložíme je do pekáče kůží na rozsekané kosti, podlijeme vodou a zvolna doměkka a dozlatova pečeme. Během pečení přeléváme maso šťávou a podléváme vodou.
  • 4
    Před koncem pečení bůček obrátíme, nakrájíme kůži na proužky a dopečeme.
  • 5
    Upečené maso vyjmeme, vysmahneme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme.
  • 6
    Před koncem varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.